Ondokuz Mayıs Üniversitesi Bilimsel Araştırma Projeleri Koordinasyon Birimi Kurupelit Kampüsü 55270 Atakum/SAMSUN

BAP Koordinasyon Birimi Yeniden Yapılandırma Çalışmaları Hk.

BAP Koordinasyon Birimi Yeniden Yapılandırma Çalışmaları Hk.

Değerli Araştırmacılar,

Ülkemizde Yükseköğretimin yeniden yapılandırılması çalışmaları kapsamında muhtelif uygulamalar hayata geçirilmekte ve önemli gelişmeler yaşanmaktadır. Bu kapsamda, ülkemizin önde gelen Yükseköğretim Kurumları arasında bulunan Üniversitemizin de bulunduğu seviyenin üzerine çıkabilmesi ve en iyi üniversiteler arasında hak ettiği yeri alabilmesi için stratejik yönetim anlayışı içerisinde kaynaklarımızın verimli ve etkin bir şekilde harekete geçirilebilmesi ve tüm süreçlerimizde izlenebilir ve sürdürülebilir bir kalite düzeyinin sağlanabilmesi son derece önemlidir.

Üniversitemizde yürütülen stratejik yönetim, Ar-Ge yönetimi, akademik değerlendirme ve kalite geliştirme çalışmaları kapsamında araştırmacılarımıza sağlanan hizmetlerin hızlı, kolay, sağlıklı ve etkin bir şekilde yürütülebilmesi, araştırma girdi ve çıktılarının kayıt altına alınarak üretkenliklerin kapsamlı bir şekilde değerlendirilebilmesi, araştırmacıların faaliyetlerine yönelik kapsamlı bir envanter altyapısı oluşturulması ve tüm süreçlerin kurumun amaç ve hedefleri ile uyumlu olacak şekilde yapılandırılması amacıyla muhtelif çalışmalar sürdürülmektedir. Bu kapsamda, “BAP Koordinasyon Birimi Uygulama Yönergesi” ve uygulama esasları da yeniden ele alınmış olup, yenilenen esasların kısa bir süre içerisinde duyurulması ve yürürlüğe girmesi planlanmaktadır. Ayrıca, BAP Koordinasyon Birimi tarafından desteklenen projelerin başvuru, değerlendirme, yürütme, sonuçlandırma ve proje çıktılarının izlenmesine yönelik tüm süreçlerin verimli ve etkin bir şekilde yürütülebilmesi amacıyla altyapı oluşturulması ve ilgili süreçlerin gözden geçirilmesi yönünde de halen kapsamlı çalışmalar yürütülmektedir. Söz konusu çalışmalar nedeniyle proje başvurularının alınması geçici olarak durdurulmuştur. BAP Koordinasyon Birimi Uygulama Esaslarına yönelik düzenlemelerin ve gerekli altyapı çalışmalarının tamamlanması sonrasında proje başvurularının, Eylül sonunda yeniden alınmaya başlanması hedeflenmektedir.

Süreç ile ilgili gelişmeler araştırmacılarımıza ayrıca duyurulacak ve gerçekleştirilen çalışmalar ve uygulamalar hakkında kapsamlı olarak bilgilendirme yapılacaktır.

Bilimsel Araştırma Projeleri Koordinasyon Birimi (BAPKOB)