Ondokuz Mayıs Üniversitesi Bilimsel Araştırma Projeleri Koordinasyon Birimi Kurupelit Kampüsü 55270 Atakum/SAMSUN

2023 Yılı TÜBA-GEBİP ve TESEP Ödülleri Açıklandı

2023 Yılı TÜBA-GEBİP ve TESEP Ödülleri Açıklandı

Cumhurbaşkanlığı himayelerinde yürütülen; TÜBA-GEBİP (Üstün Başarılı Genç Bilim İnsanı) ve TÜBA-TESEP (Bilimsel Telif Eser) ödüllerini bu yıl alacak isimler belli oldu. Ödüller, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde düzenlenecek ve geleneksel hale gelen törenle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından sahiplerine tevdi edilecek.

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Diş Hekimliği Fakültesi Klinik Bilimler Bölümü Endodonti Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Cangül Keskin sağlık bilimleri alanında TÜBA- GEBİP Üstün Başarılı Genç Bilim İnsanı Ödülü’nü almaya hak kazandı.

TÜBA- GEBİP Ödülleri Hakkında

Doğa, mühendislik, sağlık bilimleri ile sosyal bilimler alanlarında çalışan üstün başarılı genç bilim insanlarını, bilimsel çalışmalarını Türkiye’de sürdürmeleri, kendi çalışma gruplarını oluşturmaları, Türkiye kaynaklı uluslararası düzeyde nitelikli proje ve yayınlarını ödüllendirme ve teşvik amacıyla 2001’den beri veriliyor. Özgün ve yüksek talep gören program kapsamında, ödül sahiplerine 3 yıl boyunca her yıl 50 bin liralık mali desteğin yanında, tez aşamasındaki doktora öğrencileri için her yıl ayrıca 15 bin liralık ek destek ile akademi üyelerince danışmanlık sağlanıyor.

TÜBA-TESEP Ödülleri Hakkında

Tüm bilim alanlarında üniversite düzeyinde nitelikli bilimsel telif eser yazım ve yayınını teşvik amacıyla veriliyor. 2008’de başlatılan ve 2016’ya kadar telif ve çeviri eserlerin ödüllendirildiği TEÇEP olarak adlandırılan programın 2017’den itibaren telif eserleri teşvik etmeyi amaçlayan TESEP olarak devamına karar verilmişti. TÜBA-TESEP Ödülleri kapsamında Akademi Konseyi tarafından, belirli bilim alanlarında yayımlanan eserlere, alanında dünya bilimine değer katmış, ulusal ve uluslararası başarılarıyla ülkemizi onurlandırmış TÜBA Şeref Üyelerinin adına ihdas edilen “Halil İnalcık Özel Ödülü”, “Mehmet Genç Özel Ödülü” ile “Kemal Karpat Özel Ödülü” veriliyor. 2023 yılında, TESEP Telif Eser Ödülü, Halil İnalcık Özel Ödülü, Mehmet Genç Özel Ödülü ve Kemal Karpat Özel Ödülü için 40 bin TL, Kayda Değer Telif Eser Ödülü (mansiyon) için ise, 20 bin TL ödül sahiplerine ödeniyor.